zondag 11 oktober 2009

Groep AB

Plaats een reactie op het berichtje van deze blog.


Geef je mening over: foto's online zetten van activiteiten uit je leefgroep/voorziening

12 opmerkingen:

  1. Ik zou moeten navragen of ik foto's van mijn werkplaats online mag zetten, als dit zou mogen zou ik het wel heel tof vinden :)

    zjoske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind het niet zo'n goed idee om zomaar foto's van je bewoners on-line te plaatsen. misschien zijn die bewoners en hun familieleden daar niet zo mee opgezet. Tenzij die natuurlijk hun toestemming geven om dat te doen, da's een andere zaak... an terrie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij komt dit niet ten goede van de privacy van de bewoner. Als dit enkel zichtbaar is voor de ouders en collega's kan dit nog, maar dit mag niet voor iedereen zichtbaar zijn.

    Thirza

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou eigenlijk op mijn werkplek moeten navragen of het mag om foto's te nemen van de kinderen om deze dan bv. in een blog te mogen plaatsen.
    Nu kan ik me wel voorstellen dat de ouders van twee van de kinderen daar bezwaren zouden kunnen tegen hebben.
    Op zich lijkt het me wel leuk om via internet en via foto's verslag te kunnen uitbrengen over mijn leefgroep en wat daar allemaal gebeurd.

    Groetjes
    Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk dat dit zeer afhankelijk is van de instelling waar je werkt. In mijn vorige stageplaats werd er enorm gehamerd op de privacy van de cliƫnten. Zo een blog zou daar niet toegelaten worden. Toch vindt ik dit een goed idee omdat je zo de ouders op de hoogte kan brengen. Zo kunnen ze ook de week van hun kind opvolgen en voelen ze zich wat meer betrokken met wat er allemaal in de voorziening gebeurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Door de persgevoeligheid van sommige dossiers van onze jongeren is het verboden ook maar iets van fotografisch materiaal naar buiten te brengen.
    Piet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk dat mijn werkplek niet zomaar akkoord zal gaan dat ik foto's van de leefgroep online zet.
    Misschien een schending van de privacy, wat zeer goed te begrijpen is. Moesten er foto's naar buiten gaan, dan zou dit wel via de media zoals een krantenartikel gebeuren.
    Wat heeft een 'outsider' nu aan foto's van mensen die hij/zij niet kent?!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik vind het niet zo'n goed idee om zomaar foto's van je bewoners on-line te plaatsen. misschien zijn die bewoners en hun familieleden daar niet zo mee opgezet. Tenzij die natuurlijk hun toestemming geven om dat te doen, da's een andere zaak... an terrie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind dat dit zou moeten kunnen, maar mits aanvraag aan de betrokkene personen. Maar het zou wel leuk zijn om dat zo de cliƫnten die foto's ook kunnen bekijken.

    Kevin

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind het wel een leuk idee om foto's online te zetten. De ouders blijven dan ook op de hoogte wat er allemaal in de leefgroep gebeurd.
    Maar of dit in onze voorziening zou mogen zou ik nog eens moeten navragen.

    Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Foto's online zetten van een activiteit uit je leefgroep moet kunnen.
    Persoonlijk zou ik dit eerst met mijn team bespreken in hoeverre ik de identiteit van de clienten moet bewaren. Moet ik hun gezicht bedekken, mogen er namen bijzijn ? Zouden de ouders er wel mee akkoord zijn dat er foto's van hun kinderen op het net zijn.
    Persoonlijk zou ik het wel leuk vinden om op die manier de mensen uit mijn omgeving, kennis te laten maken met mijn werkvoorziening.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik vind dit wel een mooi initiatief. Ik denk dat de meeste ouders dit ook wel leuk zouden vinden om te zien wat de kinderen gedaan hebben. Maar moet je niet eerst de toestemming aan de ouders vragen.

    Heidi

    BeantwoordenVerwijderen